Divji pujs v naravni omaki

KAJ POTREBUJEMO?

    • Krompir 4kosi
    • Maslo 200g
    • Brokoli 1kos
    • File divjega prašiča 500g (lahko tudi svinjski file namesto divjačine)
    • Kitajski zelje 1kos
    • Klinčki
    • Cimet
    • Janeževa zvezda 3kom
    • Sok svežih pomaranč 2dl
    • Smetana za kuhanje 3dl
    • Lešnikov liker 0,03l
    • Mleti lešniki 60g
    • 4dl osnovne omake
    • Sol
    • Poper

PRIPRAVA

  1. Krompir olupimo in ga narežemo na koščke ter ga damo kuhati v slano vodo.
  2. Stisnemo sok iz svežih pomaranč. Segrejemo ponev raztopimo maslo, dodamo kitajsko zelje ter ga sotiramo nato pa dodamo klinčke, cimet, janež, ter zalijemo z pomarančnim sokom in podušimo.(če želimo da bo kremasto dodamo malo smetane za kuhanje).
  3. Na maslu prepražimo lešnike da zadišijo in dodamo lešnikov liker ter flambiramo.
  4. Nato krompir pretlačimo, mu dodamo maslo, smetano za kuhanje  in naredimo gladko maso. Po potrebi dodajamo maslo in smetano, na koncu vmešamo še prepražene lešnike in solimo.
  5. Meso smo narezali na medaljone in ga ne tolčemo s kladivom. Ga rahlo pritisnemo z roko! Segrejemo ponev na kateri bomo spekli meso dodamo maslo in kanček olja ter meso opečemo z obeh strani ( sv. File je potrebno peči dalj časa), dodamo osnovno omako in solimo in popramo ter pokuhamo.
  6. V kozici segrejemo vodo solimo in malo sladkamo ter skuhamo cvetove brokolija.