Ocvrta krvavica

KAJ POTREBUJEMO?

  • 1 kom krvavica
  • 2 jajci
  • 200 g panko drobtine
  • 600g kisla repa
  • Lovor
  • Sol
  • Poper
  • 50g zaseka
  • sladkor
  • 3 dl jušne osnove

PRIPRAVA

  • Krvavico razdremo in oblikujemo kroglice, ki ji opaniramo v jajcu in drobtinah. Cvremo jih v olju na 140c 5 minut.

 

  • Pire repe
  • Repo skuhamo ji dodamo lovor, poper sol in zaseko. Kuhano repo odcedimo ji odstranimo lovor in jo spasiramo v pire. Dodamo maslo da se pire poveže. Repo serviramo na krožnik in ji dodamo ocvrto krvavico.

 

  • Kandirana repa

 

  • Karameliziramo 4 žlice sladkorja, zalijemo z jušno osnovo 3dl in dodamo 200g repe in kuhamo 30minut.
  • Repo serviramo na krožnik in ji dodamo kandirano repo in ocvrto krvavico.